Duseci za krevet Cena

Kada ste u potrazi za novim dušekom, postoji nekoliko različitih faktora koje ćete želeti da uzmete u obzir. Dakle, koliko tačno košta dušek?

Postoje beskrajne opcije za izbor. Pronaći ćete dušeke različitih cena. Pre nego što odredite budžet za svoj dušek, morate da znate šta da tražite u dušeku, šta utiče na prosečnu cenu dušeka i kada je najbolje vreme za kupovinu dušeka.

Kupovina novog dušeka ne mora da bude teška.

Očigledno, udobnost je važna prilikom kupovine dušeka. Međutim, odluka da li je dušek udoban ili ne, nakon nekoliko minuta isprobavanja u prodavnici nije dovoljna. Stručnjaci za spavanje predlažu da spavate na dušeku 3 do 4 nedelje da biste odlučili da li Vam odgovara. Pre nego što kupite dušek, morate se uveriti da ima probni period od najmanje 30 dana.

Evo svega što treba da se zapitate kada tražite novi dušek:

Da li će pravilno podržati moje telo?

Ako je dušek previše mekan, potonuće kada spavate i na kraju će popustiti u obliku Vašeg tela. Potreban Vam je dušek koji će poboljšati poravnanje kičme i nežno oblikovati Vaše telo dok spavate. Dušek od memorijske pene je najbolji u tome. Dušek sa memorijskom penom visoke gustine pružiće punu podršku telu, povećati stabilnost i ublažiti ključne tačke pritiska.

Duseci Za Krevet Cena Kompanija Andrijasevic

Da li je dušek udoban?

Vašem telu će biti potrebno vreme da se prilagodi kada spavate na novom dušeku, ali ako se probudite sa bolom u donjem delu leđa, Vaš dušek može biti previše mekan ili previše čvrst. Čvrstoća dušeka je ono što definiše koliko je dušek udoban. Za ultra plišanu udobnost, dušek treba da se kreće od 4 do 6 na skali čvrstoće. Za one koji spavaju na boku koji preferiraju srednju čvrstu udobnost, trebalo bi da se kreće od 6 do 8 u čvrstoći.

Koliko dugo će dušek trajati?

Istraživanja su pokazala da osoba provede više od jedne trećine svog života na dušeku. Prosečan životni vek dušeka kreće se od 7 do 10 godina, ali to najviše zavisi od vrste dušeka. Dušeci od memorijske pene, lateksa imaju duži vek trajanja od dušeka sa unutrašnjim oprugama. Dušek od memorijske pene može trajati do 12 godina ako se pravilno koristi i brine o njemu. Da biste produžili životni vek Vašeg postojećeg dušeka, možete:

  • Koristite štitnik za dušek da biste ga zaštitili od mrlja i prosipanja
  • Postavite ga na čvrstu podlogu dušeka ili okvir kreveta
  • Okrenite dušek svakih nekoliko meseci da biste sprečili opuštanje i grudvice

Možda nećete primetiti ništa loše sa Vašim postojećim dušekom dok ne počnete da osećate bolove u telu kao što su bol u leđima ili vratu. Dobar dušek će podržati i oblikovati Vaše telo dok spavate, regulisati promene temperature, ublažiti tačke pritiska i ponuditi dodatnu stabilnost. Ulaganje u dušek će promovisati bolji san i zdraviji način života.

Kontaktirajte nas i uverite se u kvalitet.

Dušeci za krevet Kompanija Andrijašević