Različite vrste dušeka

Postoji mnogo opcija za razmišljanje kada ste na tržištu u potrazi za novim dušekom. Danas različiti dušeci predstavljaju različite tehnologije i imaju različite materijale koje možete izabrati sa svrhom da maksimizirate Vašu udobnost.

Kao i Vaš položaj za spavanje, drugi faktori takođe mogu uticati na vrstu dušeka koji bi mogao biti najbolji za Vas.

Dušek od pene

Dušek od pene je elastičan, čvrst i napravljen sa jedinstvenim fizičkim karakteristikama od različitih komada pene iseckanih i kombinovanih. Ovaj dušek je najbolja opcija za ljude koji traže uravnoteženu podršku i udobnost. Zbog svoje sposobnosti da pruže dobro olakšanje za leđa.

Štaviše, dušeci se proizvode jedinstvenim procesom koji uključuje regeneraciju i kompresiju, što se pokazalo korisnim za one koji pate od jakih bolova u leđima.

Prednosti spojenog dušeka:

Elastična površina dušeka od lepljene pene i veći deo dušeka čine ovo jednom od najboljih opcija za osobe sa prekomernom težinom.

Elastična priroda spojene pene pomaže i onima koji spavaju na boku i na leđima kod rasterećenja kičme i bolesti.

Lateks dušek

Dušek od lateksa se proizvodi kombinovanjem pene sa refleksnom ili opružnom penom kako bi se izgradila potporna i izdržljiva površina za spavanje. Dušek vraća svoj prvobitni oblik čim korisnik napusti njegovu površinu. Pošto je lateks prirodno jedinjenje ekstrahovano iz gumenog drveta, ovi dušeci se mešaju sa lateksom i drugim prirodnim punjenjem da bi se izgradila savršena prirodna površina.

Ljudi razmišljaju o kupovini dušeka od lateks pene zbog njegovih osobina hlađenja, jer materijal ne pristaje u potpunosti Vašem telu. Prostor između Vašeg dušeka i Vas propušta vazduh da odvodi toplotu tela.

Prednosti dušeka od lateksa:

Ovaj dušek pruža vrhunsku udobnost Vašem telu zahvaljujući prirodnoj elastičnosti lateksa.

Lateks je prirodno otporan na grinje i buđ. Stoga je dušek od lateksa idealan izbor za prirodno zdravu i higijensku površinu za spavanje.

Pošto se materijal za dušek od lateksa dobija organski od gumenog drveta, neverovatno je ekološki prihvatljiv.

Razlicite Vrste Duseka

Dušek od memorijske pene

Tehnologiju memorijske pene, takođe poznatu kao visoko-elastična pena, kreirala je NASA 1960-ih za jastuke sedišta u avionu. Ali sada se ovaj materijal koristi u mnogim proizvodima, počevši od obuće, jastuka, i naravno, dušeka.

Dušek od memorijske pene je sastav od opružne ili potporne pene sa slojem memorijske pene. Tehnologija memorijske pene uključuje toplotu Vašeg tela da oblikuje i omekšava površinu prema Vašem obliku. Ovo pruža izuzetnu podršku i udobnost. Kada se pritisak ukloni sa površine, dušek od memorijske pene će se polako vraćati nazad i vremenom će zapamtiti oblik Vašeg tela zajedno sa Vašim položajem za spavanje.

Prednosti dušeka od memorijske pene:

Dušeci od memorijske pene su jednostavni za održavanje. Ne savijaju se niti im je potrebno redovno okretanje.

Najpopularnija karakteristika dušeka od memorijske pene je nula ometanja kretanja. Omogućava Vama ili Vašem partneru da dobro spavate tokom noći.

Ovaj dušek se dobro uklapa u sve vrste položaja za spavanje, pružajući Vam najveću udobnost.

Dušeci Kompanija Andrijašević