Često postavljana pitanja

Zašto baš dušek „Andrijašević"?

HK „Andrijašević” ima dugogodišnje iskustvo u proizvodnji i prodaji dušeka. Naša misija je prvenstveno zadovoljstvo kupaca, polazeći od toga ulažemo puno u kvalitet proizvodnje, tok obrade, estetski izgled i brzu dostavu.

Kako odabrati pravi dušek za mene?

Izbor dušeka je individualna potreba. Svako od nas ima svoju telesnu težinu, specifično znojenje, svoje navike pa i svoj odgovarajući izbor dušeka. Ali imajte u vidu da je samo najbolje dovoljno dobro za Vas.

Prepustite se izboru ali se prvo informišite.

Obučeni trgovci će Vam na osnovu naših dugogodišnjih iskustava pomoći da nađete najbolje rešenje. Isprobajte kakav je osećaj ležanja na izabranom dušeku.

Neka Vaše telo odluči! Ono će prepoznati šta je pravi ugođaj.

Mogu li se kupiti i u vanstandardnim dimenzijama?

Proizvodimo dušeke u 20 standardnih dimenzija, ukoliko se Vaš željeni dušek ne nalazi u našim standardnim dimenzijama rado ćemo ga izraditi po Vašoj meri

Da li da kupim sa oprugama ili bez?

Dolaskom novih trendova uvode se i novi tipovi dušeka. Ljudi se često dvoume oko izbora, ležaj sa oprugama ili bez njih. U svetu više od 70% stanovništva koristi dušeke sa žičanim opružnim jezgrom (ŽOJ-om). Ono je tipa Bonnell.

Opruge od koga je sačinjeno jezgro ublažavaju snagu žice u dušeku i obezbeđuju cirkulaciju vazduha a samim tim i održavanje higijenskih uslova. Izuzetna ventilacija koja je ovde prisutna sprečava stvaranje vlage a samim tim i nastanak velikog broja grinja. Ova osobina ima idealnu prednost gde se na jednom dušeku javlja veliki broj korisnika (hoteli, banje, bolnice…). Nasuprot navedenih dušeka, dušeci bez ŽOJ-a imaju manju propusnu moć bez obzira na svoju strukturu. Otuda pružaju veliku mogućnost zadržavanja vlage. Zbog ovakvih svojih osobina njihova podloga mora biti prozračna, najbolje su letvice jer pružaju dobru cirkulaciju vazduha. Njihova prednost u odnosu na dušeke sa ŽOJ-om je ta što se u većoj meri prilagođavaju obliku tela. Sem toga su savitljivi i mogu da se stavljaju na pokretne podloge.

Kvalitetniji dušeci sa ŽOJ-om iz našeg programa mogu da traju i više od 30 godina, ali mi preporučujemo njihovu zamenu svakih 7 godina. Jer je to vreme za koje ćete promeniti i Vaše potrebe.

Imam problema sa alergijom, koji dušek preporučujete?

U našoj ponudi imamo dušek ANTIALERGICO koji u sebi ima polister, on izoluje čestice koje mogu izazvati alergije. Sem toga spoljašnje platno je antialergijski tretirano što garantujemo sertifikatom proizvođača.

Koji dušek preporučujete za bračni krevet?

Preporučujemo kategoriju od De Lux-a pa na dalje, jer smo sigurni da ćete svoja očekivanja i te kako ispuniti odabirom navedenih dušeka koji u sebi sadrže debele slojeve prirodnih materijala što omogućava izvanredan osećaj udobnosti, a to će zadovoljiti i najprobirljvije zahteve.

Kolika je garancija na dušek?

Garancija na dušeke sa žičanim opružnim jezgrom iznosi 5 godina na žičano opružno jezgro, a na sam dušek EKONOMIK I STANDARD 24 meseca; LUX i De Lux 24 meseca; ANTIALERGICO I ORTOPEDICO 36 meseci.

Dok na dušeke bez žičanog jezgra NATURAL LATEX, NATURAL COCO I MEMORY FLEX garancija iznosi 24 meseca.

Uz sačuvani fiskalni račun o kupovini!

Mogućnost plaćanja i način dostave?

Fizička lica mogu izvršiti plaćanje naših proizvoda gotovim novcem, platnom karticom, kreditnom karticom, čekovima, i kreditom. Sva uputstva oko odobravanja kredita mogu dobiti u jednom od naših maloprodajnih objekata širom Srbije.

Kod plaćanja kreditom dovoljno je da u jednom od naših maloprodajnih objekata preuzmete profakturu za proizvod koji ste izabrali.

Pravna lica treba da se obrate na jedan od naših telefona komercijalne službe gde će dobiti detaljna uputstva o uslovima prodaje naših proizvoda pravnim licima.

Dostava je vrlo brza i efikasna gde god se nalazili, za sva detaljnija uputstva obratite se našoj komercijalnoj službi ili lično posetite neki od naših salona.

Način održavanja?

Sve dušeke iz proizvodnog programa preporučujemo da okrećete 2-3 puta godišnje. To će obezbediti dugotrajnost dušeka i do 5 – 10 puta dužu trajnost izvan garantnog roka.